Regeringens expert går med i nazistiskt parti

Uppdaterad 2012-03-27 15:51. Publicerad 2012-03-27 09:24

http://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringens-expert-gar-med-i-nazistiskt-parti/

Läkaren Thomas Jackson blev aktuell då han på den förra regeringens uppdrag kom fram till att apatiska flyktingbarn simulerade sina tillstånd. Nu går han med i främlingsfientliga Svenskarnas parti. ”En nödvändig profilering mot den mångkultur som jag jämt och ständigt kritiserat”, säger Jackson.

Läkaren Thomas Jackson blev aktuell då han på den förra regeringens uppdrag kom fram till att apatiska flyktingbarn simulerade sina tillstånd. Nu går han med i främlingsfientliga Svenskarnas parti. ”En nödvändig profilering mot den mångkultur som jag jämt och ständigt kritiserat”, säger Jackson.

”Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare.”

Den första punkten i målprogrammet hos Svenskarnas parti förstärker den bild som Johannes Jakobsson på tidskriften Expo förmedlar – att partiet har nazistisk värdegrund.
Annons:

– De är arvtagare till Nationalsocialistisk front. De har plockat bort det mest vulgära ur programmet för att verka mer rumsrena, men det är samma personer och samma ledning, säger Jakobsson till Aftonbladet.

Partiets ledare Daniel Höglund kommenterar partiidén.

– Vi vill avveckla mångkulturen och att vi ska ha ett svenskt Sverige, säger Höglund.

Det är till det partiet som psykiatern Thomas Jackson nu har ansökt om medlemskap.

Jackson uppmärksammades 2005 när han var en av två läkare som fungerade som experter i dåvarande regeringens utredning kring barn med uppgivenhetssyndrom.

Hans slutsats: att barnen, med några få undantag, simulerade sin apati under påtryckningar från sina föräldrar.

– Utifrån en klinisk bedömning jag gör, utifrån bland annat Världshälsoorganisationens diagnosmanual, så är det rent och skärt bedrägeri, sade han då till SVT.

Utredningen mötte stark kritik och en expertgrupp vid Stockholms läns landsting kom senare i en egen undersökning fram till motsatsen.

Att han nu går med i Svenskarnas parti motiverar han så här:

– Paradoxalt nog tror jag att mitt engagemang i Svenskarnas Parti är enda sättet för mig att få fokus på övergreppen, säger Jackson till Expressen.

– Jag har begärt att Sverigedemokraterna ska engagera sig, och det gör de inte. De andra partierna är det ingen idé att höra av sig till.

I ett mejl till Aftonbladet säger han att partiprogrammet är bra och intressant – «en nödvändig profilering mot den mångkultur som jag jämt och ständigt kritiserat i Sverige».

Men han tar avstånd från de nazistiska tankarna.

– Det är naturligtvis icke alls bra. Men på samma sätt som socialdemokratin växte fram ur kommunism och socialism hoppas jag Svenskarnas parti gör upp med sitt förhållande till nationalsocialismen, säger Jackson till Expressen.

Lasse Mannheimer

lasse.mannheimer@dn.se

 

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar