Thomas Jackson välkomnar mediedrev

publisert ukjent, tipper april 2012

http://www.nationellidag.se/thomas-jackson-valkomnar-mediedrev

”Nu är media rädda för mig”, menar läkaren Thomas Jackson, som under den senaste tiden angripits i flera större medier utan möjlighet till genmäle. Han är övertygad om att journalisterna börjat inse att de kommer att hållas ansvariga för skandalen med så kallade apatiska flyktingbarn.

– Groteska anklagelser som att jag är aktiv nazist och högerextrem har dominerat inte bara i papperstidningar med deras nätupplagor utan också i Sveriges Radio och TV, berättar läkaren och psykiatern Thomas Jackson. Han är dock övertygad om att detta i grunden är ett gott tecken.

– Gellert Tamas-bubblan håller på att spricka, säger Jackson till Nationell Idag. Han syftar på den epidemi med så kallade apatiska flyktingbarn som under några år uppkommit i Sverige, utan motsvarighet i något annat land.

Han menar att dessa barn far illa och att det är svenska journalister som möjliggjort att detta plågeri kan fortsätta år efter år. Den som han i synnerhet vill hålla ansvarig är SVT:s Gellert Tamas, känd från Uppdrag granskning, som vägrat att rapportera om den internationella diagnosen för simulering, utan i stället stämplat Jackson som högerextremist.

”Gellert Tamas vinkling i sitt reportage om apatiska barnen kom som ett dråpslag mot Statens Offentliga Utredning, undertecknad personligen, utrednings-personal vid Statens Offentliga utredning, f.d. migrationsminister Barbro Holmberg, vårdpersonal och många andra. Att Tamas reportage var osant med riggade ’högerextrema nätverk’ i en statlig utredning, så han själv kunde framträda som en hjälte, var det få som förstod”, skriver Jackson i en färsk artikel som han velat ha upplagd på Newsmill, men som den Bonnierägda debattsajten vägrar publicera.

Den statliga utredningen kom 2006 fram till att barnen utsätts för svåra tvångsövergrepp av vuxna i deras sällskap i form av att de på en gradvis skala från mycket ringa till mycket svår psykisk eller fysisk press tvingas till att ligga tysta, stilla, sondmatas månad efter månad för att familjen skall få asyl.

Svenska journalister har ursinnigt försökt att undergräva trovärdigheten för utredningen. SVT har bland annat försökt få tittarna att tro att det handlar om Jacksons egna åsikter, men inte velat titta på de internationella kriterier för simulering och utlåtandet från Brittiska läkarförbundet.

I SVT:s senaste inslag nu i mars visade man ett kort inslag från Gellert Tamas intervju med Jackson 2006 i Uppdrag granskning.
– Ni kan se hur frustrerad jag ser ut för jag undrar ju vem som sitter framför mig. Ni kan förresten se de två stenciler på simuleringsdiagnostik jag hade med mig till vänster om mig, de ligger så nära mig för Tamas vill inte ha dem, förklarar han.

Jackson har under perioder tagit ledigt från sitt arbete som läkare för att engagera sig i frågan med de ”apatiska” och ”påvisa Gellert Tamas extrema vinklingar av apatiska-barn-tragedin vi har i Sverige”, som han själv uttryckt det. Förra året föreslog han att alla dessa barn borde få stanna i Sverige, medan deras föräldrar, som skadar dem så, borde utvisas.

Inga tidningar förutom Nationell Idag har dock under åren publicerat Jacksons artiklar i ämnet. Den senaste tidens publicitet är därför något han välkomnar.

– Svensk media svalde betet med hull hår, säger han till Nationell Idag.

Ett inslag i SVT den 26 mars om Thomas Jackson utan att han får möjlighet att yttra sig eller få genmäle.

Den 25 mars gick Jackson ut med ett pressmeddelande till bland andra TT, där han berättade att han i protest mot mörkläggningen kring de apatiska barnen i Sverige går med i Svenskarnas parti. Reaktionerna lät inte vänta på sig, vilket Jackson berättar var avsikten.

I inslaget får Gellert Tamas oemotsagd beskylla Jackson för det ena och det andra.

De påhopp han utsatts för i SVT och Sveriges Radio ger honom möjlighet att kräva genmäle. Att han vägras detta ser han som bevis på hur rädda journalisterna är att deras lögner ska avslöjas. Det han vill ha in som genmäle är enkelt, det är två dokument han stödjer sig på i fallet med de ”apatiska”; det Brittiska läkarförbundets etiska kommittés utlåtande och den engelske professorn i barnpsykiatri Bryan Lasks svar och ståndpunkt avseende föräldra/by-proxy misshandel.

Jackson har gått vidare med ärendet till den statliga Granskningsnämnden för Radio och Television och har även kontaktat advokaten Percy Bratt för att få ”Tamas-bubblan” att spricka.

Se inslaget:
SVT Play om Jackson »

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar